Wegetariański pasztet z soczewicy to u mnie hit ostatnich tygodni. Łatwy w przygotowaniu, a bardzo smaczny.
Składniki:
2 szklanki soczewicy
duża biała cebula
3 ząbki czosnku
1 duża marchewka
1 jajko
pół szklanki zmielonych płatków owsianych
przyprawy: sól, pieprz, curry, papryka, chilli (wy uznania).
Wykonanie znajdziesz w filmie poniżej.
ZACHĘCAM RÓWNIEŻ DO SUBKSRYBCJI. Idziemy razem po pierwszy tysiąc. :)
Mi się ostatnio taki pasztet rozjechał :( spróbuję więc z Twojego przepisu - mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej :)
OdpowiedzUsuńMnie za pierwszym razem też, bo zostawiłam mokrą soczewicę i wyszło mi za mokre, kleiste. Daj znać jak wyszło. :) Trzymam kciuki.
UsuńOstatnio przerzuciłem się na wege dania. Wcześniej byłem wegetarianinem. Zdecydowałem się na przygotowanie tego pasztetu wczoraj. Dzisiaj już polowy nie ma :)
OdpowiedzUsuńJest bardzo pyszny polecam ten przepis każdemu. Ja co prawda przyprawiłem go w bardziej intensywny sposób po swojemu. Uważam, że wege kuchnia wymaga dobrego doprawienia. Przypraw mam całą szufladę :) Do wyboru do koloru. Niestety nawet nie jestem w stanie powtórzyć co wsypałem do tego pasztetu.