Wyszły kruche, aromatyczne i bardzo smaczne. Proste i szybkie w przygotowaniu, a zdrowe i nadające się idealnie dla osób, które mają nietolerancję na gluten. Rónież dla wszystkich tych, którzy dbają o swoje zdrowie lub są na diecie keto, czy niskowęglowodanowej.
Składniki:
1 szklanka mąki kokosowej
1/2 szklanki migdałowej
100g masła roztopionego lub bardzo miękkiego (można zastąpić olejem kokosowym)
1 jajko (można zastąpić siemieniem lnianym)
3 łyżki syropu z agawy (lub innego słodzika, najlepiej w formie płynnej jak syrop z daktyli, ale również ksylitol się nada)
1/2 łyżeczki sody
2 łyżki przyprawy do piernika (bez cukru)
1 łyżka cynamonu (może być więcej).
Przygotowanie znajdziesz w filmie:
Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180st.
SMACZNEGO! Koniecznie zostać SUBSKRYBCJĘ na kanale, jeśli spodobał Ci się film.
Uwielbiam pierniczki w każdej formie.
ReplyDelete