Szybko, prosto, bez cukru i smacznie. Takie przepisy lubię najbardziej gdzie wszystko się miksuje, a potem wychodzi z tego magia. Tym razem tak się stało, babeczki bez pieczenia, bez cukru. Przygotowanie zajęło mi około 20 minut, jedynie co trzeba zrobić to czekać aż babeczki nabiorą odpowiedniej konsystencji w lodówce.
Spód:
1szklanka orzechów (może być nawet mix)
1 szklanka miękkich daktyli
Góra:
1 puszka dobrze schłodzonego mleka kokosowego
wanilia ekstrakt (płaska łyżeczka)
syrop z agawy (wg uznania)
wiórki kokosowe (wg uznania, ja dałam 2 czubate łyżki)
Wykonanie:
Jeżeli spodobał Ci się przepis nie zapomnij o zostawieniu łapki w górę i subskrybcji. Dziękuję :)
Nigdy nie robiłam surowych babeczek.
OdpowiedzUsuńCzy można pominąć ekstrakt waniliowy albo ewentualnie dać coś innego?
OdpowiedzUsuńOczywiście, że można- to jaki smak zrobisz zależy od Ciebie. Zamiast kokosu można dać owoce, orzechy, masło orzechowe- cokolwiek.
Usuń