Wyszły kruche, aromatyczne i bardzo smaczne. Proste i szybkie w przygotowaniu, a zdrowe i nadające się idealnie dla osób, które mają nietolerancję na gluten. Rónież dla wszystkich tych, którzy dbają o swoje zdrowie lub są na diecie keto, czy niskowęglowodanowej.
Składniki:
1 szklanka mąki kokosowej
1/2 szklanki migdałowej
100g masła roztopionego lub bardzo miękkiego (można zastąpić olejem kokosowym)
1 jajko (można zastąpić siemieniem lnianym)
3 łyżki syropu z agawy (lub innego słodzika, najlepiej w formie płynnej jak syrop z daktyli, ale również ksylitol się nada)
1/2 łyżeczki sody
2 łyżki przyprawy do piernika (bez cukru)
1 łyżka cynamonu (może być więcej).
Przygotowanie znajdziesz w filmie:
Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180st.
SMACZNEGO! Koniecznie zostać SUBSKRYBCJĘ na kanale, jeśli spodobał Ci się film.
Uwielbiam pierniczki w każdej formie.
OdpowiedzUsuńWow, jakie wyrośnięte! :) My robiliśmy 2x z mąki pełnoziarnistej i przyznam, że są uzależniające <3
OdpowiedzUsuńDla mnie zdrowa żywność jest bardzo ważna, a pierniczki bez cukru w wersji fit to świetny pomysł!
OdpowiedzUsuńDziękuję i pozdrawiam :D
Ja zwykle pierniczki robię z gotowców, ale kiedyś musze spróbować przyrządzić je samodzielnie od zera ;) Twoje wyglądają bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńŁatwe w przygotowaniu - polecam :)
UsuńCo sądzisz o stosowaniu przypraw do takich pierników? Na przykład takich jak te: https://szpinaksklep.pl/wszystkie-produkty/suche-produkty/przyprawy-i-ziola/przyprawa-do-piernika-bez-maki-40-g/
OdpowiedzUsuńWarto?
Skład wygląda ok.
UsuńŚwietne są te pierniczki :)
OdpowiedzUsuńTakie pierniczki są o wiele lepsze. Można zjeść parę sztuk bez wyrzutów sumienia :)
OdpowiedzUsuń