Klasyczny tort urodzinowy:
Składniki na biszkopt (16cm):
3 jajka
pół szklanki (250ml) mąki pszennej
pół szklanki ksylitolu lub erytrytolu
1 łyżeczka sody
Bita śmietana:
150ml śmietanki 36%
ksylitol lub erytrytol wg uznania
ziarna wanilii
120g serka mascarpone
Czas pieczenia: 30min.
Temparatura: 170st.
Podoba Ci się to co robię? Lubisz oglądać filmy, inspirować się przepisami i spędzać czas ze mną, to koniecznie zostaw subskrybcje i bądź na bieżąco z każdym filmem. :)
Możesz zostać moim PATRONEM i mieć dostęp do wszystkich e-booków i książek.
Zobacz jakie są opcje bycia PATRONEM i jakie korzyści to ze sobą niesie. Każdy e-book, który będę wydawała będzie automatycznie wędrował na Twoją skrzynkę e-mailową.
Dwa e-booki dostępne na teraz:
książka "Szczęście to wybór"
e-book "Tajemnica wytrwałości"
Przyznam się szczerze, że nie jadłam tortu bez cukru.
OdpowiedzUsuńCoś czuje że mojej córeczce by ten torcik posmakował, 100 lat!
OdpowiedzUsuńCiekawy tort bez cukru! Przy okazji wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. :) Chciałoby się spróbować tego wspaniale wyglądającego wypieku - a przynajmniej skorzystać z przepisu i przygotować go we własnej kuchni.
OdpowiedzUsuń