12/29/2019

TOP 5 PRZEPISÓW NA SŁODYCZE BEZ CUKRU.

Nie jem białego, brązowego cukru już 6 lat i dobrze mi z tym. Nie kupuję gotowych słodyczy, chyba, że mają prosty skład a zamiast cukru jest np. stewia, ksylitol. Wiele osób podczas pierwszego kontaktu ze mną jest bardzo zdumiona jak ja daję radę tak żyć. A przecież na  rynku jest wiele zdrowych słodyczy, a firmy obecnie coraz bardziej przebijają się z pomysłami na stworzenie coraz smaczniejszej zdrowszej wersji klasycznych słodkości. 



Nowe trendy, nowa świadomość, zrozumienie jak działa na nas cukier pcha ludzi do szukania alternatyw, a co za tym idzie firm na tworzenie dla takich ludzi jak ja, słodyczy o dobrym składzie. 
Jak dla mnie idealnie, bo obecnie w każdym sklepie znajdę coś dla siebie. Jednak 6 lat temu, jak zaczynałam nie było tego aż tak dużo. Mogam znaleźć kilka produktów w sklepie ze zdrową żywnością, ale nie zawsze mi było po drodze więc zaczęłam tworzyć własne słodkości: ciasta, batoniki, kuleczki, czekolady. 

Niektóre eksperymenty były totalnym niewypałem, inne natomiast ucztą dla podniebienia i z tym chce się z Wami podzielić. Dlatego mam dla Was TOP 5 moich ulubionych przepisów.

TOP 5
Marchewkowe ciasto - to jest dopiero poezja smaku!!


Przepis>> http://www.agnesblog.pl/2013/09/marchewkowe-fit.html

TOP 4
Bułeczki z czekoladą i cinabonki



TOP3
Ciasto fasolowe z kremem z awokado - MAGIA!!


Przepis>> http://www.agnesblog.pl/2015/03/jak-zrobic-zdrowy-tort-czekoladowy.html


TOP 2
Ciasto bananowo- orzechowe - proste, szybkie i PYSZNE!!



Przepis>> http://www.agnesblog.pl/2016/02/ciasto-z-masa-orzechowego-bez-maki.html

TOP 1  
Najlepszy w świecie PIERNIK Z CZEKOLADĄ i marmoladą




Podsumowując 6 lat mojego bezcukrowego życia - mam się dobrze! :) 
Zmiany w ciele po odstawieniu cukru też są konkretne, szczególnie poziom ENERGII pozostaje taki sam- nie ma gwałtownych wahań i spadków. 
Zmiany w naszej głowie są jeszcze większe, bo po pierwsze dostrzegamy NOWE MOŻLIWOŚCI, zaczynamy świadomie patrzeć na jedzenie i to co wkładamy do swojego ciała. 

Ogólnie ten etap "odstawienia cukru" doprowadził mnie do poszerzenia swojej świadomości nie tylko pod względem jedzenia czy ładniejszego ciała, ale też konsumowania energii, zaakceptowania emocji, polepszenia relacji ze sobą i osobistego wewnętrznego SZCZĘŚCIA. 

Książka "Szczęście to wybór" nie powstała z przypadku, a jest nazywana lustrem, przewodnikiem, aniołem, który pomoże Ci zrozumieć SIEBIE. Także porzucenie cukru było tylko pierwszym z kroków do lepszego życia. Czasem tak niewiele, a tak dużo...


Kup książkę >> http://agnieszkajuszczyk.com/ksiazka

1 komentarz: